Tehniški dan Zdravo življenje

V torek, 9.4. so imeli učenci od 6. do 9. razreda tehniški dan Zdravo življenje. Na šoli in v njeni okolici se je res veliko dogajalo. Zadnja triada se je s pomočjo Društva za nenasilno komunikacijo ter društva Logout spoznavala z zelo pomembnnimi temami, kot so nasilje med vrstniki in reševanje konfliktov (6.r), krepitev samopodobe in psihične odpornosti (7.r), varna in uravnotežena uporaba zaslonov in spletno nasilje (8.r) ter varna in uravnotežena uporaba zaslonov in mladi in spolnost na spletu (9.r). Sledile so dejavnosti po razredih.

Šesti razredi smo izdelovali mlečne izdelke. Naučili smo se pripravljati domače maslo in zeliščno maslo ter svežo skuto in skuto z dodatki.

V 7. razredu smo imeli dejavnost z naslovom “Od zrna do kruha”. Spoznavali smo vrste žit in predelavo zrn v moko. Nekaj pšenice smo tudi ročno zmleli. Nato smo zamesili kruh in izdelali hranljive žitne ploščice.

 

Učenci 8 razredov smo si na telefone naložili aplikacijo za spremljanje podatkov o prehojenih km, porabI kalorij, narejenih korakih… Nato smo se odpravili na Vetrno in pri tem aktivirali aplikacijo. Ko smo se vrnili v šolo smo se pogovarjali o zdravi prehrani. Stehtali smo naš zajtrk in izračunali koliko kalorij smo pojedli v primerjavi s porabljenimi kalorijami med hojo. (Živa Meglič 8.a)

 Sončno vreme pa je ustrezalo tudi vsebinam dejavnosti v 9. razredih. Pripravili smo šolski vrt in zeliščni vrt ter poskrbeli, da je okolica šole spet lepša.