Popestrimo solo

NOVOLETNI BAZAR V TRŽIČU

Učenci so sodelovali na Novoletnem bazarju v  starem mestnem jedru Tržiča. Na stojnicah so razstavljali izdelke, ki so jih izdelali sami. Obiskovalci prireditve so v zameno za izdelke darovali prispevke za šolski sklad.

Več v galeriji

PODJETNIŠTVO

Učenci 7. in 8. razredov so imeli delavnice, na katerih so spoznavali svet podjetništva. Nizali so ideje o tem, iz katerega svojega hobija bi lahko ustvarili posel. Razmišljali so o tem,  kako bi svojo dejavnost oglaševali ter kaj je treba storiti, da prideš od dobre ideje do uspešnega podjetja. Spoznali so, da sta za uspešno podjetništvo potrebna dobra ideja in vztrajnost.

Več v galeriji.

UČENCI OŠ KRIŽE SO POKAZALI SVOJE TALENTE

Lepega majskega popoldneva so nam učenci OŠ Križe predstavili svoje talente. Prireditev ni bila tekmovalna, saj je bil njen namen pokazati, kakšne talente imajo naši učenci in s čim se ukvarjajo v prostem času. Tako so vadili kar nekaj časa, da so nam lahko pokazali plesne točke s področja baleta, hip hopa in breakdanca. Slišali smo kar nekaj odličnih pevskih nastopov. Da je med nami veliko obetavnih glasbenikov, so nam pokazali učenci, ki so nam zaigrali na klavir, klarinet, harmoniko, saksofon, violončelo in prečno flavto. Učenec nam je predstavil vrteče kolo z dvigalom, ki ga sestavil s pomočjo kompleta Fischertechnik. Med prireditvijo so nam učenci predstavili tudi svoje likovne izdelke. Z odličnim povezovanjem prireditve so svoj talent pokazali tudi napovedovalci točk. Veseli smo, da smo lahko spoznali, kako raznolike talente imajo naši učenci. Upamo, da jih bodo  razvijali še naprej. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da so nam učenci lahko pokazali, kaj vse znajo. Vsem nastopajočim čestitamo za vztrajnost in pogum za nastop.

Več v galeriji.

BRALNA SREČANJA

Na bralnih srečanjih z učenci prebiramo zgodbice, se o njihovi vsebini pogovarjamo in jih upodobimo na različne načine.

Več v galeriji.

VELIKONOČNA DELAVNICA

V petek, 14.4., so učenci na velikonočni delavnici izdelovali košarice, zajčke in venčke. Pri delu so se zelo potrudili, nato pa so se zabavali ob različnih igrah in glasbi.

 Več v galeriji.

Delavnica priprave mini tortic

Na delavnici peke mini tortic so učenke spekle kolačke, jih okrasile z okusno kremo in potresle s sladkornim posipom.

 Več v galeriji.

Kuharski užitki

V februarju so se učenci preizkusili v pripravi pizze, vafljev in popečenih kruhkov.

Več v galeriji.

Pustne delavnice

Med zimskimi počitnicami so potekale delavnice, ki so bile tokrat pustno obarvane. Poslušali smo zgodbo o Papagaju Binetu in ga tudi narisali. Izdelali smo pustne maske, s katerimi smo se preobrazili v papagaje. Razgibali smo se v telovadnici, kjer smo se igrali različne igre. Na pustni torek so v šolo prišle same maškare, zato smo  pripravili  pustno zabavo. Najprej smo prebrali, kako se je na zabavi obnašala Pika Nogavička. Nato smo izdelali pustno dekoracijo, s katero smo v učilnici naredili pustno vzdušje. Tako se je zabava lahko začela. Ob glasbi, plesu in zabavnih igricah smo se odlično zabavali.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.

Praznična delavnica

V novembru smo izdelovali  voščilnice, čarobne vile  ter okraske za  božično – novoletni sejem.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.

Popestrili smo jesenske počitnice

Med jesenskimi počitnicami smo v šoli organizirali različne aktivnosti za učence. Ustvarjali smo  na temo jeseni, brali, plesali, risali, spoznavali tuje dežele, se zabavali ob različnih igrah ter spekli cimetove zvitke.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.

NOVOLETNO POČITNIŠKE DELAVNICE

Med novoletnimi počitnicami so na šoli potekale delavnice, na katerih so učenci izdelovali koledarje, magnetke ter viseče dekoracije iz zvezdic.

Zabavali so se ob različnih igrah, zgodbah, plesu in glasbi.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.

Delavnica peke kruha

Na delavnici peke kruha so učenci spoznali različne vrste kruha. Pogovorili so se o tem, kateri kruh je pri nas najbolj priljubljen. Učenci so zamesili testo, ga  oblikovali v štruce in spekli odličen polnozrnat, bel in koruzni kruh.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.

Delavnica »Trening socialnih veščin«

V sredo, 11.1., smo za učence od 4. do 6. razreda priredili delavnico »Trening socialnih veščin«. Na delavnici so učenci razvijali spretnosti, ki so potrebne za vzpostavljanje dobrih medsebojnih odnosov ter pozitiven odnos  do sebe.

Več utrinkov najdete v galeriji slik Popestrimo šolo.