Učenke in učenci smo na novoletnih delavnicah izdelovali novoletne voščilnice, smrečice in okraske, pekli piškote ter ustvarjali adventne venčke in fotookvirje. Okrasili smo učilnice in šolo ter si tako pričarali praznično vzdušje. Šolski zbor je zapel venček božično-novoletnih pesmi.
Novoletne in božične izdelke smo predstavili na novoletnem sejmu, ki je potekal 23. novembra 2023. Udeležilo se ga je veliko staršev, otrok in učiteljev. Družili smo se na stojnicah, ob toplem čaju in palačinkah, nekateri otroci pa so telovadili na športnem poligonu.
Šolski planinski krožek je s pomočjo PD Križe organiziral že tradicionalni Miklavžev pohod v Gozd. Tokrat nas je na poti spremljal dež, a nas to ni oviralo, da ne bi dosegli cilja. V Gozdu so nas pričakali Miklavž, parkeljni in angelčka s sladkimi dobrotami.
Od starega leta smo se delavci šole poslovili skupaj z nekdanjimi sodelavci na tradicionalnem druženju v avli naše šole. Pridružil se nam je dr. Bojan Knific iz Tržiškega muzeja z zgodbami o dobrih decembrskih možeh.

Zaposleni na OŠ Križe vam želimo,
da v prihajajoče leto
stopamo z ramo ob rami
ogrnjeni v plašč lepih besed
pod katerim naj se skriva topel svetal svet.

Simona Bertoncelj, OŠ Križe