Naša šola že vrsto let sodeluje na kvizu Male sive celice. Veseli smo vsakega nastopa v televizijski oddaji, saj se morajo tekmovalci predhodno prebiti skozi dve zahtevni predtekmovanji, konkurenca pa je običajno velika.

V šolskem letu 2020/21 pa so učenci OŠ Križe dosegli izjemen uspeh. Devetošolec Aljaž Erman, osmošolka Zala Bitežnik in sedmošolka Katarina Langus so postali državni prvaki – absolutni zmagovalci sezone 2020/21.

Njihova zmagovalna pot se je začela septembra 2020. Med 263 prijavljenimi ekipami se jim je uspelo prebiti med najboljših 32 šol v Sloveniji, kar jim je zagotovilo nastop v televizijskem kvizu. Sledili so dvoboji s posameznimi šolami, učenci OŠ Križe pa so nizali zmago za zmago.  Maja 2021 so se uvrstili v finalno oddajo in osvojili še peto zaporedno zmago ter tako postali zmagovalci sezone 2020/21. Vse leto jih je spremljala ekipa navijačev, ki je dvakrat prispevala tudi odločilne točke.

Aljaž, Zala in Katarina so prejeli bogate nagrade: izlet na Dunaj, teden dni počitnic s slovenskimi taborniki in nagradni izlet z vsemi sošolci v adrenalinski park Geoss. Šoli so priborili še dodatnih 1000 evrov za nakup izobraževalne opreme.

Čestitke zmagovalcem so prihajale od vsepovsod. Našo šolo je obiskala ekipa Televizije Slovenija, Katarina, Zala in Aljaž so bili gostje Radia Gorenc, krasili so naslovnico Tržičana, deležni pa so bili tudi svečanega sprejema pri županu. Zmage se je veselila celotna šola, zmagovalci pa so postali pravi junaki.

 

 

mag. Andreja Polanšek, mentorica Malih sivih celic