Letos mineva 30 let od osamosvojitve Slovenije, ki jo bomo na naši šoli obeležili z akcijo Skupaj okoli Slovenije.

Začela se bo 10. in trajala do 21. maja 2021, njen cilj pa je, da razred prehodi ali preteče 1382 km, kar je dolžina državne meje Slovenije. Ker bomo 15. maja praznovali tudi svetovni dan družine, vabimo k sodelovanju tudi vse družinske člane, katerih kilometri se bodo prišteli otrokom. Napredek bomo beležili vsakodnevno – v vsak razred bomo obesili kokoško Slovenije in seznam, kamor se vpisuje število km za prejšnji dan. Razred, ki bo dosegel cilj, bo za nagrado en teden brez domače naloge.

V spodbudo učencem se akciji pridružujejo tudi strokovni delavci šole. Tudi njihov cilj je zbrati 1382 km.

Vabljeni, da se akcije udeležite tudi vi – učenci in učenke, bratje in sestre, starši in stari starši. Skupaj nam bo uspelo. Napredek akcije boste lahko spremljali na naši spletni strani.

 

Petošolci so bili zelo zgovorni.

Bilo je zelo zanimivo. Zdaj več hodim na peš bus in se veliko več gibam. Preden sem prišla v šolo sem bila že vsa nasmejana in polna svežega zraka, kot pa če sem šla z avtobusom. Tudi popoldne sem veliko več hodila. Z družino pa smo se veliko zabavali in smejali. Veseli me, da bomo lahko en teden brez naloge.

Z družino hodimo več, akcija mi je zelo všeč. Ponosen sem na naše dosežke. Z mami smo šli zaradi akcije popoldne na sprehod.

Hodim veliko več kot prej, veliko sem na zraku. Všeč mi je, ker bomo en teden brez naloge. Veliko sem se družila z družino.

Na sprehodu so se mi velikokrat pridružili sorodniki in prijatelji.

Všeč mi je, da bomo en teden brez DN. Zaradi akcije sem veliko gledala na kilometre.

Nisem hodil nič več kot ponavadi. Seveda želim teden brez naloge.

Super je bilo, da smo lahko z družino odšli na izlet in da bomo imeli teden brez DN.

Da bom lahko en teden brez DN, saj se bom lahko več družil s prijatelji.

Na sprehode hodim, da se lahko več družim in zabavam in malo tudi zaradi domače naloge.

Všeč mi je, da se vsi trudijo in poskušajo narediti čim več kilometrov.

Hodim zato, da en teden ne bo naloge.

Mi smo hodili več kot običajno. Prej sem šel s kolesom, sedaj pa peš, da ne bi imel DN.

 

Kaj pa pravijo šestošolci?

Meni je bilo potovanje okoli Slovenije zabavno. Všeč mi je, ko doživiš uspeh in razredu uspe prehoditi okoli Slovenije, mogoče celo 2-krat.

Zelo mi je dobro, saj se razmigamo in smo brez domače naloge. Naredim veliko korakov na dan, tako da mi je to zelo všeč.

Hodim več zaradi naloge.

Mi je zelo v redu, naredim vsaj 12 kilometrov na dan, tečem po 3 kilometre.

Meni je bilo skupaj okoli Slovenije zelo všeč, ker rada hodim, še posebej grem pa rada okoli Slovenije. Zaradi te akcije več hodim in to mi je zelo všeč. Rada hodim z družino in prijatelji.

Psa hodim drugače že vsak dan. Vendar sem še več začela hodit, ko se slišala, da bomo en teden brez domače naloge (za nas se to dosti splača). Še posebej pa, ker je naš razred tekmovalen, imamo glavni cilj, da premagamo učitelje. Saj že tako ali tako zmagujemo, ampak še vseeno dokler ne bo konec, ne bomo odnehali.

Meni je ta akcija všeč. Po navadi hodim na sprehod s svojo družino, na primer mami, oči, bratec, sestrica. Všeč mi je tudi zato, ker je naš razred zelo tekmovalen in bi zelo radi premagali druge razrede.

Zelo dobro je, saj se sedaj rekreiram vsak dan. Hodim na sprehode in pohode. Sedaj na dan naredim vsaj 10 – 20 kilometrov. Prej sem pa vsaj 1 – 6 kilometrov.

Hodim s prijatelji in družino. Hodim zato, ker je dobro, da bomo imeli 1 teden brez domače naloge.

Ta akcija se mi zdi zelo zanimiva. Zelo veliko hodim, saj se mi zdi zanimivo, da se gibamo in pa, da bomo brez naloge, če bomo zmagali. Največ kar sem naredila 80 kilometrov. Hodim pa z svojimi starši, enkrat pa smo šle jaz in moji najboljši prijateljici. Hodim en krog, velik ali majhen. Majhen je dolg 4 kilometre, velik pa 8 kilometrov. Drugače pa gremo okoli Bistrice, kjer naredimo 10 kilometrov. Drugače pa zelo rade hodimo tudi po gozdu.

Meni se ta akcija zdi zelo dobra, saj lahko nekaj naredimo za svoje telo. Hodim s prijateljicami, s starši ali s sestro. Komaj čakam, da bomo brez naloge!

Akcija mi je všeč in zato več hodim.

Ta akcija mi je všeč, ker prehodim veliko več kot ponavadi. Hodim pa zato, ker hočem, da bomo imeli en teden brez naloge. Kdaj hodim z družino, kdaj pa sama.

Zdi se mi zelo dobro, saj sedaj zelo veliko hodim in s tem tudi lahko veliko pridobiš na kondiciji.

Meni je bilo zelo všeč, ker smo šli zjutraj peš v šolo in, ker smo se tudi razgibali. Ta akcija mi je zelo všeč, ker je tisti razred, ki naredi 1382 kilometrov, en teden brez naloge.

Všeč mi je, ker se gibamo in sprostimo. Velikokrat grem s prijateljico ali pa sama. Ko grem ven sama poslušam muziko. Hočem, da zmagamo in dobimo nagrado.

Nerada hodim, rajši pa tečem, ampak, ko se je ta akcija začela nisem več tekla, ampak sem hodila.

Meni je všeč. Lepo je gledati naravo okoli sebe, se pogovarjati z družino in tekmovati z drugimi razredi. Edino kar me jezi je to, da se mi ne da hodit.

Hodimo zaradi tega, da se razmigamo in smo na svežem zraku. Tudi to nalogo delam zaradi tega, da tudi opravim nalogo. Hodimo pa različno. Kakor je.

To bi lahko ponovili s kolesi.

Jaz hodim s prijatelji, družino, dobro voljo in veseljem.

Dobro mi je, da se več gibamo in hodimo v hribe. Se družimo z družino med rekreacijo.

Všeč mi je hoja, ker bomo 1 teden brez naloge.

Red tečem po gozdu. Akcija se mi zdi zanimiva.

Hodim z družinskimi člani v hribe in na sprehod. Zato da se družimo in preživljamo čas skupaj ter smo en teden brez naloge.

Večkrat sem šla z bratom na sprehod. Več se gibam.

Všeč mi je, saj nas povezuje z naravo, družino in športom.

Zaradi te akcije več hodim kot prej. Zaradi te akcije sem dobila tudi prijateljico z imenom Lina. Spoznali sva se med hojo in zdaj hodim skupaj z njo. Vedno! Sva sprehajalni prijateljici.

Jaz se gibam več kot prej. Ta akcija mi je zelo všeč. Skupaj se trudimo, da ne rabimo imeti domače naloge.

Hodim s najboljšimi prijatelji in vsi za svoj razred nabiramo kilometre. Hodim tudi zato, da se razgibam in bomo 1 teden brez domače naloge.

Zdi se mi zanimivo. Lahko se več družimo. Hodim zato, da bi v razredu dosegli čim več kilometrov in, da ne bi imeli naloge.

Akcija skupaj okoli Slovenije mi je zelo všeč, saj mi je to motivacija, da se več gibam.

 

Tudi sedmošolci so bili zadovoljni.

Rad se gibam.

Zaradi akcije hodim več. Največkrat hodim s sestro in starši.

Hodim s prijatelji, več kot ponavadi.

Več hodim zato, da bomo en teden brez domače naloge.

Hodim sama ali s prijatelji. Hodimo približno 10 kilometrov. Hodim več kot ponavadi, da en teden ne bomo imeli naloge in da se razgibam.

Hodim več kot prej, z mami, bratom in njegovo punco. Na dan naredimo približno 22 kilometrov. Gremo od doma dvakrat okoli naše vasi ali pa do Golnika in nazaj.

V času akcije hodim veliko več kot prej. S seboj vzamem člane svoje družine. Poti, po katerih hodimo, so različne.

Hodim zato, da bomo en teden brez domače naloge in ker v hoji uživam.

Zaradi te akcije hodim več, kot bi sicer.