Učenci 8. razreda ta teden, od 18. do 22. septembra 2023, preživljamo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Trilobit.

Prvi dan
Varno smo prispeli in se namestili ter opravili že prvi, dejavnosti poln, dan.
Dopoldne smo spoznali naloge človeškega okostja in kosti, ki ga sestavljajo ter se seznanili z osnovami merjenja.
Popoldanski čas smo preživeli aktivno. Seznanili smo se s streljanjem in osnovami kanuizma ter teorijo tudi preverili z veslanjem po akumulacijskem jezeru. Zelo hladna voda ni bila ovira za kopanje in škropljenje sošolcev. Uživali smo!
Večerni sprehod nas je vodil na Pristavo in umiril za nočno spanje.

Tim Potočnik

 

Drugi dan   

Dopoldanske aktivnosti so se začele s predmetoma biologija in fizika. Po kosilu smo se urili v plezanju in veslanju. Bili smo navdušeni nad veslanjem in malo prestrašeni pri plezanju. Ker je bila želja po spoznavanju novih dogodivščin večja od strahu, smo se vsi preizkusili.

Večerne ure smo preživeli v igranju Aktivitija. Rezultat je bil zelo izenačen, vendar smo na koncu zmagali učenci 8. a razreda.      

                                            

Tretji dan

Današnji dan se je začel prezgodaj. Ob 7.00 zjutraj nas je učitelj zbudil, da se odpravimo na jutranjo telovadbo. Tekli smo po igrišču in naredili nekaj razteznih  vaj. Nato pa smo odšli na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na dolg pohod. Hodili smo ob potoku Javornik do nahajališča fosilov. Na poti nam je učitelj pokazal  kako zanetiti ogenj s kremenom. Med potjo smo tudi nabirali gobe. Ko smo prišli do nahajališča fosilov, nam je učitelj povedal, kako so tam našli fosil palmovega lista. Po poti nazaj smo se ustavili na sladoledu v koči Pristava, ampak ga na žalost niso stregli. Hodili smo dobre 4 ure. Po pohodu smo bili utrujeni, ampak zadovoljni, da smo prišli nazaj v dom na kosilo.

Lucija Kržišnik, Eva Ćosić, Jakob Zalar