V soboto v zgodnih jutranjih urah smo se z avtobusom v okviru izbirnega predmeta nemščina odpeljali na jezikovno ekskurzijo v München. Med vožnjo nas je naš vodič popeljal v zgodovino Bavarske, kjer leži tudi mesto, ki smo ga obiskali.

Ogled smo začeli v avtomobilskem salonu BMW, v katerem smo lahko poslikali in preizkusili nekatere izmed najbolj prestižnih avtomobilov v celotni Nemčiji. Nato smo si ogledali olimpijski kompleks in stolp, ki je med drugim tudi najvišja stavba v Münchnu. Po vrnitvi iz stolpa smo se z avtobusom odpeljali v sam center mesta. Sprehodili smo se skozi mesto, kjer smo si ogledali veliko lokalnih zgodovinsko pomembnih zgradb in znamenitosti. Najbolj nam je bil všeč Marienplatz z mestno hišo, kjer smo poslušali in opazovali znameniti »Glockenspiel«. Nato smo imeli na voljo dovolj časa za obisk lokalnih slaščičarn in kavarn, trgovin…  

Edino Allianz Arene si nismo mogli ogledati v živo in smo jo občudovali le iz Olimpijskega stolpa.

Ekskurzija je bila res enkratna in poučna. Take ekskurzije pripomorejo k širjenju obzorja in pridobivanju novih znanj na izredno zanimiv način.

učenci 8. in 9. razreda