Šport koristi zdravju in je zabaven!

 

Tudi letos smo na naši šoli športno aktivni. Tokrat nas ovca Frida vabi, da se preizkusimo v čim več športih.

 

Akcija se je začela 20. marca 2023 s simboličnim prižigom olimpijskega ognja, ki krasi našo avlo.

 

Kako se pridružiti akciji?

Tako, da se do 11. maja 2023 preizkusiš v različnih športih, Pri tem se lahko fotografiraš in si prislužiš nagrado za najboljšo fotografijo. Slike zbirata učiteljica Betka Potočnik (za učence razredne stopnje) in Vita Leban (za učence predmetne stopnje).

Tako kot pretekli dve akciji tudi letošnja spodbuja šport in druženje z družinskimi člani, saj 15. maja obeležujemo svetovni dan družine.

 

Cilj: V razredu zbrati čim več različnih športno aktivnih dni.

Vsaka športna aktivnost ti prinese 1 točko. Ker je v družbi lažje in zabavnejše, ti športanje z družino prinese dodatno točko, športanje z družino in starimi starši pa še eno dodatno točko.

Nagrada: Kopanje na Gorenjski plaži za zmagovalni razred.

Poleg tega pa se bo tudi vsak razred v času do 11. maja 2023 preizkusil v izbranem športu in pri tem posnel fotografijo s Fridino baklo.

 

Nekaj fotografij si lahko že ogledate.

 

Zmagovalni razred Fridijade – 2. a razred

Všeč mi je bilo, da smo se za Fridijado gibali, obenem pa se tudi družili in zabavali. Poleg treninga smučarskih skokov in gimnastike sem počela različne aktivnosti: rolala, kolesarila, telovadila. Šla sem tudi na sprehode z družino in prijatelji.

Viktorija Konič

Fridijada je zabavna, saj se gibaš in poskrbiš za zdravje. Dobro je, ker si zunaj v naravi. Vsak dan sem šel na sprehod, šel sem tudi na pohod na Kamnek, igral nogomet in še kaj. Vesel sem, da smo zmagali. Še naprej bom »športal«.

Tadej Rozman

Fridijada mi je bila všeč, saj sem se veliko gibal. Vozil sem se s skirojem in s kolesom, šel na pohod na Kriško goro, se lovil, igral nogomet, košarko, tudi plaval sem. V Fridijado sem vključil prijatelje, starše in stare starše. Najbolj všeč mi je bilo druženje.

Luka Dremelj

Večkrat smo kolesarili z družino, igrali odbojko, plavali, šli na sprehod, kamor sta šla tudi ata in mama. S sestro sva igrala nogomet, košarko, badminton in pikado. S prijatelji smo tekli po gozdu. Najbolj mi je bilo všeč, da sem bil s prijatelji in družino.

Bor Zupan

Za Fridijado sem igral nogomet, košarko ter šel na trening juda. Z atijem sva tekla, z družino pa smo šli večkrat do Krive jelke. Najbolj mi je bil všeč tek z atijem.

Janez Škerjanec

Aktivnosti za Fridijado so mi bile všeč, ker sem se gibala in zabavala. Večkrat sem kolesarila, šla na sprehod, delala kolesa in špage. Najbolj mi je bilo všeč druženje s prijatelji, pa tudi to, da smo zmagovalni razred.

Loti Česen

Igral sem nogomet, šel v gozd, kolesaril, šel na igrišče pred šolo, kjer smo se gibali s prijatelji. Tudi na počitnicah z družino na Mallorci smo bili športno aktivni. To mi je bilo najbolj všeč.

Krištof Švegelj

Vsi v družini smo kolesarili in šli na sprehode. Z bratcem sva tekla. Sama pa sem najraje delala kolesa. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem kolesarila.

Vita Urbančnik       

Veliko sem kolesarila, skakala s kolebnico in se sprehajala. Z mamico sva telovadili. S sošolko Lili sva šli na pohod na Kamnek nad Tržičem. Pohod z Lili mi je bil najbolj všeč.

Katjuša Kikel

Veliko sem se gibal. Igral sem nogomet, košarko, rokomet, se lovil s prijatelji, kolesaril, šel na sprehod do Gozda in Vetrnega. Seveda sem poleg tega šel še na trening. Najbolj mi je bilo všeč kolesarjenje.

Bart Rener

Igral sem nogomet, tenis, košarko, skakal na trampolinu in šel tudi na trening juda. Večkrat sem peljal psa na sprehod. Najraje igram nogomet.

Anže Štrukelj

Všeč mi je bilo, ker sem se več družila s prijateljico in sošolko Katjušo, s katero sva šli na pohode. S sestro sva se vozili s skirojem in kolesom. Tudi z ostalimi člani družine smo se več gibali. Plešem tudi pri folklori. Šli smo na izlet, kjer smo plesali in šli peš do gradu.

Lili Jensterle

 

Zbiranje športnih aktivnosti je bilo napeto in razburljivo. Ugotovili pa smo, da je šport lahko zabaven, ne glede na to kdo je zmagovalec.

REZULTATI TEKMOVANJA